reede, 3. august 2012

Veespordi päev Pärnus, 02. augustil 2012

2.augustil 2012 toimus Pärnus Veespordi Päev puuetega inimestele
Sõudeklubi Pärnu sõudmistreeneri Ingrid Võsu eestvedamisel toimus 02.augustil 2012 puuetega inimestele mõeldud veesporti tutvustav päev.
Eesmärgiks oli võetud erinevate puuetega - nägemis-, liikumis-,  aga ka vaimupuuetega inimestele tutvustada veespordialadest sõudmist, aerutamist ja ka uute spordialana aerusurfi.
Kokku osales lähes 30 inimest, kelledest sõudepaadis veel käisid erinevates paatides kokku 20 inimest.
Üritust soosis selle suve parim ilm - 25 kraadi sooja ning päikseline, kerge tuulega päev ja väike lainetus.
Soovijatel oli võimalus proovida vett nii tavasõudepaatides - 4-ne üksikaeruline, 4-ne paarisaeruline, 2-ne paarisaeruline, 1-ne paarisaeruline, aga ka 2-ne paarisaeruline invapaat. Nii mõnelgi jätkus südikust proovida mitut erinevat veesõidukit. Mõnelegi sai tehtud paadile vastavaid kohandusi, et inimesed saaksid olla üle oma puudest tulenevatest piirangutest.
Suutsime tagada täielise ohutuse ning turvalisuse, mida kinnitasid paljud paadist tulnud inimesed isiklikult.
Meie rahvusvahelise võistluskogemusega 4-se üksikaerulise paatkonna koosseis Ahti Tomp, Rea Kukk ja Jelena Pipper olid sel kaunil neljapäeval ühtekokku veel 4,5h, pakkudes erinevatele inimestele neljanda liikmena paadis võimalust omi võimeid, koordinatsiooni ja õppimisvõimet tegelikkuses kontrollida.
Usun siiralt, et enamusele sai osaks meeldiv ja haarav kogemus, mis võiks olla hakatuseks sõudmistreeningutele juba kodukandis - seda nii paadis vee peal kui ka talvistel ergomeetritreeningutel.
Ingrid Võsu avaldas samuti rahulolu päevaga, ja avaldas lootust samalaadsete ürituste korraldamiseks uuesti. Seda siis juba järgnevatel aastatel. Annan minagi siinkohal lubaduse olla tulevikus abiks jõu ja nõuga, aitamaks puuetega inimestel saada osa veespordist. Ilmsesti juba laiemal alade valikul, ilmselt juba suurema arvu osalejatega.
Tänudega kõigile osalejatele - õpetasite Teiegi meile palju vajalikku!
Edu meile kõigile
Ingrid Võsu ja Alar Õige

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar