teisipäev, 12. märts 2013

Kelguhoki MM B-pool Nagano 2013

Esmaspäev, 11.märts 2013

Siin Nagano, siin IPC Kelguhoki maailmameistrivõistlused, B-divisjon
Meie siiajõudmine oli üks keerukamaid minu paraspordi loos. Kui äärmiselt viimasele minutile, ilma vigu võimaldavate ajareservideta plaan (Thank You, Aeroflot!) meil metsa läks, sest reedene lend Riiast Moskvasse lihtsalt ei alustanud oma esimest eelduseks olevat sõitu Moskvast Riiga, ja seekaude osutus lootusetult hiljaksjäänuks ka reedene Moskvasse jõudmine, siis  õnnestus meil tohutu liivatormi kiuste lennuk lõpuks Tokyo Narita lennuväljal teisel katsel maandada - esimesel kiskus lennuki maandumisrajaga nii risti, et halvima vältimiseks jõudsid lendurid siiski siirduda teisele ringile. Lisaks 4 tundi bussiga Naganosse (mis minul möödus küll suures osas magades, sest rahutud naabrid tagapingilt lennureisil silma sõbale ei andnud), võistluspäeva hommikul treening, varustuse kontroll - ja tuligi tuhatnelja kimada vastu sakslastele.
Esimesel perioodil saime imestada, et kuulus Saksamaa laseb mängida küll - paar esimest minutit tundusid kuidagi imeliselt rahulikud. Ilmsesti kontrollisid mõlemad pooled iseennast ja vastast. Kolmandal minutil tegid sakslased meile esimese pealeviske - pea keskjoonelt lendulastud litter oli meie väravavahile püüdmatu. Tuli see ootamatusest, või jäi tähelepanu vajaka - seda teab vaid Urmo. Kuigi korra saime veel tukast sugeda sel kolmandikul, oli kõige hullem veel olemata - teisel kolmandikul jooksis „kuul“ meeskondlikult kapitaalselt kokku, mis tähendab nelja vastuseta väravat lisaks.
Kolmandal kolmandikul tekkis samaselt meile mingi imeline tardumus sakslastel - oli see nüüd liigne enesekindlus või midagi muud, aga alustuseks Tarmo Eerma, ja seejärel Kaido Kalm vähendasid vahet. Tegelikult oli mäng kaldunud Saksa värava alla ja seda suuremaks sai meile oht saada karistatud kiirrünnakutest. Kahjuks viimasel minutil me seda endale ka teha lasime - lõpptulemus 2:7 Saksale.
Mängujärgselt võttis treener Pelle Sildre minu arust asja olemuse väga täpselt kokku - nii nagu me ennast ise mängule ette valmistame, nii see mäng ka kulgeb.

Teisipäev, 12.märts 2013
Hommikuseks trenniks proovis iga mees endale uut hingamist leida ja välja jagada. Eeskätt kajastus see positiivse meelsuse otsingutes, mis küll liigselt parima tulemusega ei päädinud. Aga püüti kogu hingest.

Mingid elemendid tulid treeningul väljagi, kuigi treenerite heakskiiduni on minna veel kuhjaga. Kohati kipuvad ootused iseenda hüppeliselt kiirele arengule osutuma takistusteks, mis sellel senini keresse kogutud tarkusel ei lase maksvusele pääseda. Ja siis on nobedad tekkima rahulolematusest tulvil sõnaseaded, mis teiste mõistmist takistavad.

Aga usun, et homseks mänguks on siiasõidu väsimus asendunud virkusega kehas, mida mängu esimestest sekunditest suudetakse külmal meelel ja parimas esituses välja näidata.

Homme kell 14.00 (Eestis 7.00) EST:SVK

Alar õhtusöögi järgsest Naganost

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar