laupäev, 5. mai 2012

Belgradi Maailmakarika I etapp ning LONDON 2012 Paraolümpiamängude kvalifikatsiooniregatt, 03.-06.mai 2012 - meie tõetund. Vol.3.


Alar Õige:

04.mai 2012, reede

Alustuseks eilsele lisainfot:
Ajad olid siis järgmised:
1.       ITA - 3.29,70
2.       BRA - 3.32,45
3.       RSA - 3.33,38
4.       BLR - 3.39,19
5.       EST - 3.53,09
6.       RUS - 3.54,82
Segadused paadikaaludega ei puudutanud ainult meid - ka BRA leiti kaalumisel olevat kergem ning teda tabas sama saatus - kui meid loositi homme õhtuks 6-le veele, siis BRA sai omaks 1-ne.

Aga täna hommikul tegime kanalile kaks tiiru peale. Neist esimene oli suhteliselt hea koostööga, kuigi on paremaid päevi olnud. Teine oli kokkuvõttes ikalduste ikaldus - vajaolevat ei tekkinud, ja vähemasti minu hinge jäi küll päris mannetu tunne - mitte ei osanud end sättida täna eessõudja rütmi, samuti ei sutnud anda paadile sellist tõukelõppu, mis oleks roolijale andnud selge indikatsiooni, mis toimumas.

Oligi selline nii ja naa - päris hindeliselt kahte poleks saanud panna, aga kolmest jäi ikka puudu küll. Vaatame, mida näitab õhtu - ehk oli eilne veel lihastes, või mitte parim uni ei lasknud kontsentreeruda, või miski kolmas veel lisaks, mida sõnastada ei mõista. Alati annab paremini, tõesti paremini.

Õhtune vesi. Tegime rahuliku, kaheotsalise treeningu, ehk siis kokku 8km. Nii paariti sõites kui ka neljakesi minnes oli kõik täiesti teisiti kui siin varasemalt. Praktiliselt suutsime kogu trenni sõita parimas koostöös, miski ega keski ei seganud tõmmet, selle pikkust, alguse klappimist ja koos lõpetamist. Rõhud olid kenasti tõmbelõppudel ja paat siristas mõnuga minna. Tegime nii pausiga kui ka pausita sõitu. Viimane tulek stardist finišini saime isegi paadi tasakaalu - alguses kahe pausiga tulles, ja viimase kilomeetri rahulikus tõmbes - ka siin ei tekkinud mingit kaldumist ega äravajumist.

Just sellise hea tundega tulime veelt, jõudsime veel viimase bussigi peale.
Ah veel - paadil sai ära võetud esiti pandud 800g raskusi, ja asendatud 2000g-ga - nüüd kuivagu see paat või pooleks, kaalult ei tohiks ta kuidagi alamõõduline olla.

Homme siis 18.26 meie viimane, otsustav start

05.mai.2012, laupäev

Täna siis seisavad sajad ja tuhanded inimesed ühtses rivis, et saada vahetu võimaluse osaliseks tervitamaks EPOK president Toomas Vilosiust tema 61.-l sünnipäeval. Nii ka meie paatkond on näitamas üles kannatlikust ja jagamas õnnitlusi.

Hommikul kell 7.00 vurasime bussiga kanalile, et teha viimane proov ennem õhtust peaetendust. Tegime rahuliku ja ühest ringist (4km) koosneva sutsaka. Tuletasime meelde igaühe raskuspunktid, proovisime leida ühistööd.

Peale paarikaupa sissesõitu tegime rahuliku neljakesi mineku. Pausiga oli natuke rabe, aga kui läksime üle täispingiga ühtlasele sõidule, hakkasid asjad klappima. Ka vahele tehtud tempo tõstmine ja hoidmine 30 tugeva tõmbe kaupa oli päris hea - paat oli tasakaalus, mis kinnitas koostööd. Tõsi, sealt tõmmete mahavõtmine ei kulgenud ladusalt - alles 10 tõmmet hiljem saime uuesti rütmi kätte.Aga saime ta omaks.

Ja ega rohkemaks meile aega ei antud - saime õigeaegselt veelt tulema, kuivatasime paadi, sättisime hoiule ja hotelli õhtuks ennast seesmiselt valmis sättima.

Veelt tulles nägime ettevalmistusse minevat Kaisa Pajusalut, ka neljapaat omas kenaduses ajas meitega juttu - igatahes oli see meile julgustav. Stardiajaks on hetkel teadaolevalt 18.24 kohaliku aja järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar