laupäev, 31. märts 2012

Kuidas moos kommidesse saab

Tänase kahjuks mitte midagi otsustava mängu JAP:EST võitis Jaapan 5:0 (2:0, 2:0, 1:0).

Kuigi mängule läks meeskond motiveeritult, ei õnnestunud täna sisuliselt miski. Võimalik, et tahe lõpetada turniiri kaotuste jada surmas võime pidada mänguplaanist kinni, aga tulemus kõneleb enda eest.

Tervikuna tuleb Eesti koondisele antud turniiril panna hindeks 4-. Neli selle eest, et alagrupi mängudes suudeti oma lühikesest rivist võtta maksimum, mängiti puhast ja targalt organiseeritud kelguhokit, mis oli üllatuseks nii vastastele kui ka pealtvaatajatele. Oma autsaideri roll mängiti selgesti üle, seda mainisid nii IPC (Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee) kui ka teiste võistkondade esindajad. Ja tõsi - võis kõigile ausalt silma vaadata, häbeneda polnud millegi üle.

Samuti kuulub samasse rivisse nn. üleminekumäng Itaaliaga - vaatamata mittepositiivsele tulemusele võideldi kartmatult ja väärikalt, alistumata hetkekski.

Kahtlemata oleks baashinne olnud ükskõik millise allgrupi mängu võidu korral 5, kahtlematult ...

See miinus hinde neli järgi ongi pärit viimasest mängust, kus eneseületamisega tekkisid mõningad raskused.

Kuigi antud turniiri tulemusena Eesti langes tagasi B-pooli (divisjoni), on kelguhoki võimalused pääseda Sotši 2012 Paraolümpiamängudele olemas - järgmise aasta MM tulemustena pääsevad otse Sotši 5 esimest meeskonda A-divisjonist. A-divisjoni kolm viimast ning B-divisjoni kolm esimest aga mängivad sõltuvalt Venemaa koondise asetusest kas 2-le või 3-le olümpiapääsmele. Kui Venemaa kuulub A-divisjoni 5 esimese hulka, siis on pääsmeid 3, teisel juhul 2.

Alar Õige, kelguhoki koondise mänedžer
Hamar, Norra
Märts 2012

1 kommentaar: